Gradimo mostove zaupanja!

Donirajte

Bosansko akademsko društvo v Sloveniji je v kratkem času svojega obstoja naredilo več pomembnih korakov k uresničevanju svojega poslanstva in vizije.

Naš največji projekt – uvajanje bosanskega jezika kot dodatnega pouka v slovenskih osnovnih šolah, je v polnem teku in uspešno zaključujemo šolsko leto 2022/23. 163 otrok se v 12 osnovnih šolah, od Murske Sobote do Jesenic, trenutno uči bosanski jezik in spoznava bosansko kulturo.

Želimo si, da bi v naslednjem šolskem letu še večje število otrok obiskovalo pouk bosanskega jezika. Za nadaljnje delo na tem projektu želimo zbrati sredstva, ki bi učiteljem, ki so do sedaj delali brez plačila, pokrila osnovne stroške, omogočila nabavo  materialov, ter izvedbo aktivnosti,  ki bi proces učenja dvignili na višjo raven.

Pomembno je poudariti, da je učenje jezikov drugih narodov iz nekdanje skupne države v Sloveniji finančno podprto s strani matičnih držav, rešitev tega izziva z našo drago BiH pa je "daleč stran". V tem trenutku je edina realna možnost, da vas, dragi bosanski Slovenci in slovenski Bosanci, prosimo za pomoč.

Zato vas vabimo, da v skladu s svojimi možnostmi donirate in podprete izvedbo projekta učenja bosanskega jezika v slovenskih šolah.

Donacijo lahko nakažete na transakcijski račun Društva IBAN SI56 6100 0002 6901 939, naziv: CHAR BOS, sklic: SI00 2023

Vnaprej se vam zahvaljujemo in vas pozdravljamo v upanju da skupaj pišemo čudovito zgodbo o ohranjanju bosanskega jezika in kulture.

Postanite član

Pred nami je dolga, razburljiva pot k boljšemu. Za vse nas, Bosance v Sloveniji.

Vabimo vas, da se nam pridružite in postanete član Bosanskega akademskega društva v Sloveniji!

Statut Društva lahko preberete tukaj. Letna članarina znaša 30 €. Za upokojence in študente je višina članarine 15 €. Članarino poravnate na transakcijski račun Društva IBAN SI56 6100 0002 6901 939 , namen: Članarina 2023, sklic SI00 2023.

Novi člani pristopno izjavo lahko najdejo tukaj. Prisrčno vas vabimo, da jo izpolnite, podpišete, skenirate ali fotografirate ter nam jo po elektronski poti pošljete na naslov info@bads.si

Veseli bomo tudi vaših predstavitvenih dopisov, kjer nam lahko poveste kaj več o sebi ter kje in kako se v prihodnosti vidite v aktivnostih našega Društva.

Prepričani smo, da z vašo aktivno udeležbo in s skupnimi močmi lahko ustvarimo nekaj kar je večje od nas samih.

Bodite sponzor

Za vsa podjetja in organizacije, ki bi radi sponzorirali naše aktivnosti in projekte, imamo ideje in načine za promocijo vaše blagovne znamke. Vabimo vas, da nas s svojimi idejami in željami kontaktirate na info@bads.si . Prepričani smo, da bo rešitev, ki jo bomo skupaj našli, v obojestransko zadovoljstvo.

Najlepše se zahvaljujemo našim dosedanjim podpornikom:

BIOLAB
Aida dental
GRANDEVITA

Kontakt