Gradimo mostove zaupanja!

Sodelovanje matematičnih fakultet Ljubljane in Tuzle

Ljubljana, 02.06.2022

Sodelovanje matematičnih fakultet Ljubljane in Tuzle

Sodelovanje med sorodnimi fakultetami, predvsem na področju izmenjav študentov in profesorjev ter prizadevanje za skupne raziskovalne projekte, so bile le nekatere izmed izpostavljenih tem v včerajšnjem pogovoru predstavnikov Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in Fakultete za naravoslovje in matematiko iz Tuzle (BiH).
Do srečanja delegacij v sestavi prof. dr. Tomaž Košir, dekan Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, prof. dr. Matjaž Konvalinko, prodekan za poučevanje in predstojnik Oddelka za matematiko, prof.dr. Miha Ravnik, prodekan za informatizacijo, iz Ljubljane, in prof. dr. Vedad Pašić, dekan Fakultete za naravoslovje in matematiko in prof. dr. Elvis Baraković iz Tuzle, je prišlo na pobudo Bosanskega akademskega društva v Sloveniji.
Kot je povedal prof.dr. Edvin Dervišević, predsednik BADS in redni profesor na Univerzi v Ljubljani, je bilo to akademsko društvo ustanovljeno v začetku leta z namenom, med drugim, povezovanja znanstvenoraziskovalnih institucij Slovenije in BiH ter projekta sodelovanja med matematičnimi fakultetami. v Ljubljani in Tuzli je ena prvih na tem področju. Pobudo BADS je pozdravil in se zahvalil dekan Fakultete za matematiko in fiziko v Ljubljani prof. dr. Tomaž Košir.
prof. dr. Vedad Pašić je gostiteljem predstavil Fakulteto za naravoslovje in matematiko iz Tuzle kot institucijo, ki je že uveljavljena v mednarodnih odnosih z večimi fakultetami iz EU in Anglije ter poudaril, da sodelovanje z MFM UL odpira novo poglavje, za katerega verjame, da bo prineslo veliko lepega, dobrega. predvsem pa koristnega Univerzi v Tuzli, Tuzli kot mestu in državi BiH ter obojestransko dobro.

Kontakt